Mikkel förstår avhopp – utlovar bättring

Mikkel Bjergsö förstår att en del bryggerier hoppat av MBCC. Foto: Ronny Karlsson.

Avhoppen är många inför kommande helgs stora ölfest i Köpenhamn. Mikkel Bjergsö respekterar avhoppen och utlovar bättring.

 

I en rad artiklar har Beernews under den senaste veckan berättat om Mikkeller Beer Celebration Copenhagen och de avhopp som meddelats.

Nu kommenterar festivalens grundare Mikkel Bjergsö det som hänt.

– Vi är förstås ledsna över att bryggerier hoppar av, men har full respekt för att en del bryggerier känt sig tvungna att ta det beslutet. Vi har inte hanterat krisen tillräckligt bra, vi ser konsekvenserna av det nu och jobbar hårt för att ändra på det, säger han.

Under de senaste fyra åren har det funnits en handfull händelser med trakasserier och dålig arbetsmiljö på en del av Mikkellers arbetsplatser runt om i världen.

Från företagets håll menar man att man har agerat när man fått veta om problemen, men konstaterar nu att man borde ha arbetat mer proaktivt för att ha sett till att saker aldrig hänt.

– Mikkellers grundvärden har alltid handlat om mångfald och inkluderande och vi beklagar verkligen att några av våra anställda inte har levt upp till det, menar man från företagets håll.

Nu hoppas man att MBCC ändå ska bli en festival som bidrar till att förändra och förbättra kulturen inom branschen. Man ser den debatt som funnits under senare år som hälsosam.

– Vi har gärna en aktiv roll och vill hjälpa till att ta saker i rätt riktning och vi hoppas att vi i samband med MBCC kan träffa bryggerier och personer som jobbar med förändring för att prata om hur vi kan växa och utvecklas.

Man håller just nu på med att bjuda in till ett forum med målet att skapa en bas för en behövlig förändring.