Mikkel satsar på bryggeri med popstjärna

Rick Astley och Mikkel Borg Bjergsö har ett nytt projekt på gång. Foto: Pressbild.

De har gjort flera öl tillsammans. Nu kommer det även en bryggeripub som ska ägas av Mikkel Borg Bjergsö och Rick Astley. Snart är det smygpremiär.

Mikkel Borg Bjergsö är grundare av Mikkeller, som säljer öl och har barer runt om i världen. En av den danske entreprenörens idoler i ungdomen var popstjärnan Rick Astley och på senare år har de gjort flera öl tillsammans.

Nu kommer även en bryggeripub som de äger tillsammans. Det är i Exmouth Market i stadsdelen Clerkenwell i London som satsningen ska ske. Bygget är inte färdigt ännu, men 26 oktober sker det trots det en smygpremiär med en pop up-bar. Där ska det finnas 20 olika öl och gästerna ska få en försmak av vad som väntar när allt står klart i mars nästa år. Bryggverket kommer att vara på 750 liter.

– Jag är riktigt laddad inför öppningen av den nya baren. Det är en riktigt bra plats och och det är så coolt att det ska bryggas öl där också, säger Rick Astley om satsningen.

Smygpremiären sammanfaller med att Astley släpper sitt nya album ”Best of Me”, och till det här evenemanget har det också tagits fram ett nytt samarbetsöl, nämligen Astley´s Amber Ale.