Marcello hyllar samma bryggeri i år

Sommar 2021

Marcello Milli svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Marcello Milli hyllar kollegorna i Göteborg och längtar efter fläsklägg med rotmos med en kellerbier. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Milli är en av delägarna i Beerium i Ale kommun och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– På fråga nummer 1 svarar vi, som vanligt, Dugges för deras ständigt höga kvalitet i allt de gör.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror att kroglivet kommer få en rejäl boom inledningsvis. Förhoppningsvis kommer fler och fler vilja pröva på de restauranger och krogar som fokuserar på det lokala hantverket då de fått lite extra uppmärksamhet den senaste tiden. Troligtvis kommer gästerna försöka hålla någon form av distansering till att börja med. Men inom kort kommer det nog bli som det var förr igen.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Lättnaderna i restriktionerna som gör det möjligt för oss att återigen få träffa vår publik på riktigt. Möjligheten att återigen få öppna upp vår smakbar på riktigt och stå och småtjöta lite med såväl nya som gamla kamrater igen ser vi verkligen fram emot! Det blir det bästa med sommaren 2021… det och fotbolls-EM!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Tre öl! Shit va lyxigt! Då får det givetvis bli Bourbon County Stout från Goose Island. Och sen får det nog även bli Rodenbach Caractère Rouge och ofiltrerad Pilsner Urquell.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Den var fasen svår, det finns ju så jäkla mycket gött att välja mellan… Säger nog ändå fläsklägg med rotmos, en rejäl portion surkål och en riktigt god senap. Och det får sköljas ner med någon trevlig Kellerbier, typ aU Ungespundet från Mahrs eller kanske en Kellerbier från Waxholm.