Stort intresse direkt för Beeriums nyemission

Marcello Milli är mycket nöjd med den nyemission som startats av Beerium. Foto: Ronny Karlsson.

En nyemission ska ge pengar bland annat till ett helt nytt brygghus. Så här långt är den satsningen en succé för Beerium.

Bryggeriet från Surte utanför Göteborg har valt samma väg som många andra de senaste åren. Genom att släppa in fler människor i företaget ska man dra in pengar till kommande satsningar.

I onsdags lanserades idén till den Kraftölsklubb som man skapat och intresset har varit fantastiskt.

Totalt handlar det om 11 200 aktier med ett värde på vardera 62,50 kronor. För att vara med måste man investera i 80 aktier och redan har det kommit in runt 400 000 kronor.

– Det är svinhäftigt, det är verkligen kul att så många vill vara med, säger Marcello Milli, en av grundarna till bryggeriet.

Om alla aktier köps kommer det att ge 700 000 kronor, pengar som ska gå en bryggeriets storsatsning under hösten.

Beernews har tidigare berättat om hur man ska satsa på ett större bryggverk och fler tankar i samarbete med Lilla Edet Bryggeri. Där blir det bland annat ett bryggverk på 1200 liter och ett antal tankar på 1000 liter vardera.

– Vi ska ha en flaskutrustning till en början, men målet är att också köra burk under nästa år, säger Milli.

På sikt kan man tänka sig att också ha ölservering och att anordna ölfestivaler vid den nya anläggningen i Lödöse. Men det ska också bryggas öl vid kraftstationen i Surte.

–  Absolut, den lämnar vi inte. bryggutrustningen är på väg och jag hoppas att vi kan börja att brygga i Lödöse under november.

Nyemissionen är öppen till 22 oktober.