Strejk kan stoppa leveranser till pubar

Det kan bli strejk bland 1000 förare som kör ut öl till de brittiska pubarna. Man kräver bättre betalt och hoppas på nya förhandlingar. Foto: Pixabay.

Pubarna är öppna igen. Men nu finns risken att personerna som kör ut ölen ska gå ut i strejk som en protest mot sina nya löner.

 

Ni som hängt med vet att det varit ett tufft år för alla som jobbar med öl på de brittiska öarna. Bryggerierna har inte haft pubar att sälja till då pubarna varit stängda eller haft hårda restriktioner.

Nu har pubarna öppnat, restriktionerna är borta även om en del fortfarande rekommenderar ansiktsmask, och tanken är att intäkterna ska börja att strömma in igen.

Då väntar nästa hot.

Facket har nämligen varslat om strejk för 1000 medarbetare på företaget XPO Logistics Drinks, och om strejken blir verklighet påverkas cirka 40 procent av landets öltransporter.

Detta är ganska exakt vad den brittiska ölbranschen inte behöver just nu, men facket står på sig.

– Vi uppmanar företaget att engagera sig i en meningsfull förhandling som leder till en vettig lön för våra medlemmar, säger Joe Clarke på fackförbundet till sajten The Morning Advertiser.

De anställda har fått en löneökning på 1,6 procent och många är upprörda över det efter att ha förlorat stora pengar när man gått permitterade under pandemin.

Facket är också upprört över att flera säkra processer som gällt under pandemin har tagits bort för att man ska spara in tid och få förarna att hinna med fler leveranser.

’Förarna som varslats jobbar på 26 olika platser i Storbritannien