Maraton med sköna stopp hos bryggerier

Bildspel

Bild 2 av 10

Fredrik Calais och Andreas Nilsson fixade hela maratonloppet under lördagen.

Ett helt maratonlopp på årets kanske varmaste dag. Då var det tur att det fanns bryggerier redo med öl längs vägen.

 

Det är Per Davoust och Running Club i Helsingborg som tagit initiativ till loppet som sprangs för andra gången. Deltagarna springer ett helt maratonlopp och gör ett antal stopp hos bryggerier som står redo med smakprover.

– Vi blev exakt 60 stycken som startade. Nu är vi lite slitna men väldigt glada över att ha klarat loppet, säger Davoust.

Sommarvärmen skapade en extra utmaning för löparna, som tog mer tid på sig i år för att klara av den klassiska långdistansen.

– Det var fruktansvärt varmt och loppet var betydligt mycket mer krävande i år. Men vi tog det lugnt och alla hjälps åt, säger Davoust

Loppet startade vid Råå Bryggeri och gick sedan via Helsingborgs Bryggeri, Benchwarmers taproom i centrala Helsingborg, Ödåkra Brygghus, Vikens Bryggeri, Kulla-Must och Kullens Bryggeri innan det är dags för målgång på Höganäs Bryggeri.

– Det passade alldeles förträffligt med lite öl på de stationerna, det var en riktigt häftig dag.

Längs vägen bjöds de också på den del nya öl från de bryggerier som var med under dagen. Löparna stannade till vid varje station och drack öl från respektive bryggeri.

Råå Bryggeri bjöd bland annat på en ny session-IPA, hos Ödåkra blev ölet Solsting en favorit, Benchwarmers bjöd på syrliga ölet Fruit – There It Is, hos Kulla gillade många ölet Revolt och vid slutstationen hos Höganäs Bryggeri satt det förstås fint med en Himmelsk IPA.

– Det var så varmt att halva gänget passade på att bada vid Kulla-Must. Vår ambition är att göra det här loppet igen och när jag pratade med bryggerierna så verkade de intresserade av att få ta emot fler löpare, säger Davoust.