Watt tar ansvaret för problem på Brewdog

James Watt tar ansvar för den situation som nu uppstått och presentera flera förändringar som ska leda till en bättre kultur på företaget. Foto: Brewdog.

Brewdog har anklagats för dålig arbetsmiljö av anställda runt om i världen. Nu tar grundaren James Watt fullt ansvar för vad som hänt.

 

Watt grundade Brewdog tillsammans med vännen Martin Dickie och i snart 15 år har den resan varit en framgångssaga.

Men under de senaste veckorna har det kommit fram en hel del kritik mot företaget, och framför allt kommer kritiken från de anställda.

Man menar att personalen slits ut och att det finns en rädsla för att säga vad man tycker inom företaget. I ett öppet brev pekar 60 anställda ut James Watt som ansvarig för att hela situationen uppkommit.

Watt bad först om ursäkt men har nu skrivit ett längre svar där han också utvecklar sina tankar kring problemen.

– Vi är på gång med att ta in en oberoende byrå för att ta reda på vilken kultur som finns och försäkra oss om att göra positiva och inkluderande förändringar.

Företaget ska också kontakta de 60 personer som skrev under det öppna brevet för att ge de personerna en röst. Alla som varit anställda på Brewdog sen slutet på det senaste året ska också få en chans att komma till tals.

Brewdog ska även sätta samman en grupp med anställda som ska få en röst gentemot företaget. James Watt skriver också att de här åtgärderna är ett första steg, och att man ska fortsätta att jobba med frågan.

– Det korrekta sättet att ta sig an den här situationen är att lägga all energi på hur vi kan använda det för att tänka annorlunda, och utmana oss själva till att bygga ett team som alla kan vara stolta över att vara en del av. Även om den här situationen är smärtsam, är jag övertygad om att vi kan använda den som en katalysator för att bli ett bättre företag, skriver Watt.