Maraton och öl igen – och loppet blir längre

Malte Eriksson, Per Davoust och Mikael Sjöholm var tre av deltagarna i fjolårets lopp. Foto: Privat.

Fjolårets maratonlopp mellan ett antal bryggerier i norra Skåne blev en succé. Nu är det dags igen, med fler deltagare och faktiskt också en sträcka som blir lite mer än ett maraton.

 

Per Davoust och de andra i Running Club i Helsingborg hade premiär för loppet i fjol. Då startade man i Helsingborg och gick i mål i Höganäs, och längs vägen gjordes stopp vid ett antal bryggerier som stod beredda att servera öl.

Nu är det dags igen. 19 juni genomförs loppet.

– Den här gången blir det faktiskt lite längre. Det jobbar med ett järnvägsbygge längs sträckan så jag tror det blir någon kilometer längre, säger Davoust.

I fjol var det 48 deltagare som kunde vara med, i år är gränsen satt vid 60 stycken.

– Vi får dela lite på oss vid ett av stoppen, men annars kör vi på som vanligt.

En justering har gjorts under själva loppet. Lerbergets Bryggeri har nämligen ingen verksamhet, och då blir det i stället Kulla-Must som hoppar in och tar hand om den vätskekontrollen.

Än så länge är loppet mest för föreningens medlemmar och bekanta, men Per Davoust har lite planer på att göra loppet större.

– Det skulle kunna vara en riktig mara, eller ett lopp på 20 kilometer i Helsingborg. Men jag har svårt att se att det ska vara ett tävlingslopp, det ska vara trevligt och mer som ett upplevelselopp. Kanske skulle man även kunna öppna loppet för cyklister, säger han.

Bryggerierna som besöks under årets lopp är Råå Bryggeri, Helsingborgs Bryggeri, Benchwarmers taproom i centrala Helsingborg, Ödåkra Brygghus, Vikens Bryggeri, Lerbergets Bryggeri och Kullens Bryggeri innan det är dags för målgång på Höganäs Bryggeri.