Många nyheter på en gång hos jämtar

Nya lokaler. Nytt bryggverk. Nytt varumärke. Det kommer att hända en hel del hos Jemtehed&Brande den närmaste tiden.

Beernews berättade häromdagen om satsningen på en bryggeripub i Östersund, där man ska samarbeta med restaurangen Jazzköket. Men det händer mer än så hos det jämtländska bryggeriet.

– Vi börjar med en flytt i februari. Nu flyttar vi in i Brunflo och har hyrt en del av en gammal skifferfabrik. Det kommer att bli jättebra, säger Jesper Jemtehed.

Man har varit trångbodda under en period och kände att något behöver göras. Ett antal lokaler granskades, bland annat inne i Östersund men där var hyrorna lite för höga.

Efter flytten blir det också ett nytt bryggverk. Dagens utrustning på 500 liter byts ut mot ett nytt bryggverk på 2000 liter. Fyra-fem tankar i samma storlek ska också köpas in.

– Vi behåller några av dagens tankar på 1000 liter också, så får vi möjlighet att jobba på lite olika sätt.

Love Brande och Jesper Jemtehed är de andra två delägarna.

Satsningen gör förstås också att kapaciteten ökar rejält. Under 2017 ser man ut att landa på en produktion på cirka 25 000 liter.

– Vi ska växa med förstånd. Men det första året med det nya bryggverket ska göra att vi kan dubbla produktionen i alla fall, säger Jemtehed.

De båda delägarna Jesper Jemtehed och Love Brande får dessutom en ny tredje delägare med sig i bolaget. Det är Fredrik Ståhl, som redan idag jobbar på bryggeriet, som köper in sig i en del av bolaget.

Som om det inte räckte med nyheter kommer man också att lansera ett nytt varumärke när all utrustning är på plats. Jemtehed&Brande blir namnet på de öl som produceras i den nya bryggeripuben. De större mängder som ska bryggas i den större lokalen ska dels ha samma namn och dels säljas under ett nytt varumärke.

– Vi har inte klart med något namn ännu, vi får se vad det blir, avslutar Jemtehed.