CanMan öppnar ny burkhubb i Jämtland

Claes Häggström till vänster, här tillsammans med Olof Häggström. Foto: Privatbild

CanMan som sedan 2016 spritt sina tjänster över landet öppnar en ny hubb nu. Denna gång handlar det om Jämtland.

CanMan grundades 2016 i Umeå för att hjälpa hantverksbryggerier att burka sin öl. Sedan dess har man lagt till hubbar i Göteborg, Helsingborg och Stockholm till listan.

Nu är det dags att titta norrut igen och då är det alltså Jämtland och Östersund det gäller. Till att börja med huserar man tillsammans med Revsunds Brewery utanför Östersund.

– Jämtland har länge varit en region vi tittat på och nu ges äntligen tillfället att starta upp här, säger Claes Häggström, ekonomichef och en av delägarna.

– Jag bor själv i Östersund och jag kommer att jobba operativt i den här verksamheten och det har jag inte gjort sen jag jobbade i Stockholm.

På sikt är tanken att flytta in till stan och redan från början är det utgångspunkten gentemot övriga bryggerier i regionen.

– Revsunds är vår första och enda kund, men vi kommer att bearbeta bryggerier som varit intresserade tidigare, men där det fallit på resekostnaderna.

Att det blir Jämtland hänger bara delvis ihop med att Revsunds Brewery satsar på burkar.

– Satsningen sammanfaller med många faktorer, dels är marknaden rätt nu, med många intressanta bryggerier och att vi tillsammans med Revsunds kan flytta in i deras nya lokaler och vara en del i deras satsning, där deras plan på sikt är att flytta över större delen av produktionen på burk.

– Om vi hade fått bestämma hade vi etablerat oss tidigare men en pandemi och andra projekt i bolaget gjorde att vi först nu kan förverkliga det. Men det känns otroligt spännande och roligt att det äntligen blir av, fortsätter Häggström.

Trots att många bryggerier skaffar egna burklinor menar han att CanMan inte förlorar några kunder.

– De försvinner inte. De går från att vara mobiltappningskunder till burk- och servicekunder. Vi har fyra ben att stå på nu, mobil burkning, försäljning av burkar, service och underhåll samt tappningsservice.

Men någon plan för ytterligare etableringar finns inte just nu. Men Claes säger att man har en del verksamhet i Danmark och Finland, och har tittat en del på Norge, så blir det något nytt så kan de bli i något av de länderna, men det är inget som är aktuellt nu.

Den nya anläggningen ska vara i drift vid årsskiftet.