Sista arbetsdagen för populära ölprofilen

Laurance Barwood gjorde sin sista arbetsdag på Brewers Beer Bar i lördags. Foto: Foto: Peter Lindh

Under sina sju år på Brewers Beer Bar har Laurance Barwood blivit en stor barprofil i Göteborg. Men i lördags gjorde han sitt sista arbetspass, och nu väntar nytt jobb.

 

Den ständigt glade Barwood har fått många gäster att skratta genom åren med sitt öppna och inbjudande sätt, och han har haft riktigt kul under sina år.

– Det har varit jätteroligt, det har hänt så mycket och gästerna har ett mycket större ölintresse i dag, säger han.

Barwood var med nästan från början när baren öppnades, och han blev kvar på Tredje Långgatan när Brewers Beer Bar även satsade på Magasinsgatan.

– Det är ett bra gäng som jobbar där i dag och det kommer att gå bra utan mig.

Under fredagen och lördagen var det en hel del gäster som kom på besök för att köpa en sista öl av den brittiska bartendern.

– Det var många som hälsade på och jag fick presenter, det var jättefint. Det blev ganska många kramar och det blev också en tår under lördagskvällen, säger han.

Efter en dags ledighet börjar han sitt nya jobb under måndagen. Nu blir det jobb i hotellbaren hos Nääs Fabriker.

– Det är bara fem minuter från där jag bor, det har tagit lite tid att ta sig in till Göteborg. De har superfina lokaler och ett bra tänk på min nya arbetsplats och det ska bli roligt att jobba där.

Samtidigt blir Göteborgs ölscen en profil fattigare, och det är många som uppskattat Barwoods trevliga sätt mot gästerna.

– Det känns lite ledsamt att sluta, men det kommer att bli bra.