Hotellsamarbete ger Inlands egen bar

Inlands Bryggeriaktiebolag vill nå ut bättre med sina öl på Marstrand. Nu får man sin egen bar på ett av de mest välbesökta hotellen.

Bryggeriet i Marstrand startades i vintras och hade sin kommersiella premiär på En Öl- & Whiskymässa i Göteborg i våras. Såväl produktion som försäljning har börjat bra och nu tar man nästa steg i utvecklingen.

Det blir inte en egen bryggeripub, men väl en egen bar på ett av Marstrands året runt-öppna hotell. Man kommer nämligen att samarbeta med Villa Maritime.

– Vi börjar med att köra pubkväll med livemusik en gång i månaden, men till sommaren kan det bli aktuellt att ha öppet betydligt mer, säger Lars-Göran Larsson.

Fem kranar med egen öl kommer det att erbjudas och planen är ett ha en kram vikt för testbatcher och experimentbrygder. Premiär blir det 9 december för allmänheten, men redan dagen före är det smygpremiär för bryggeriets närmaste supportrar, Inlands Bryggerivänner.

– Det här blir en bra marknadsföring av våra öl och samtidigt vill vi bidra till att det händer saker här även på vinterhalvåret. Det känns som att det kommer att bli väldigt bra, säger Larsson.

Bryggeriet har under sommaren och hösten tagit sig in på en del restauranger i Göteborg, vilket varit ett av målen. Nyligen installerades dessutom en ny tappningsmaskin som rejält ökar effektiviteten i den delan av verksamheten.

– Det blir stor skillnad, det som tog en dag tidigare går nu att göra på en timma, säger Larsson.