Många samlade för bryggning till ölveckan

Bildspel

Bild 1 av 13

Det blev en hel del glada skratt under dagen när många ölprofiler från Malmö samlades.

En hel dag med mycket prat och många skratt. Så blev det när Malmöbryggerierna gick samman för att brygga det officiella ölet för Malmö Beer Week.

Det var Sällskapet Malte som tog initiativ till att brygga ölet, och under lördagen var det samling på Limhamns Bryggeri.

I fjol fanns också ett öl för ölveckan, men då var det bryggt i Skottland av Brewdog och Brygghuset Finn. Den här gången blev det ett mer lokalt fokus.

– Det var jättemycket folk på plats under dagen och det har varit diskussioner innan om hur ölet ska vara. Nu ska det bli en ganska klassisk västkust-IPA, säger Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri, som numera verkar i samma lokaler som Limhamns Bryggeri.

Ölet, med namnet Malmö Beer Week Collab Brew, kommer att ha premiär på en fest 5 mars, dagen innan Malmö Beer Week kör i gång. 13 mars kommer sedan även ölet på de tre stora Systembolagsbutikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi får se om det här blir av varje år, det är nog tanken att det ska bli en tradition och att man är på olika bryggerier, säger Frithiof.

Med så många ölpersonligheter på plats blev det förstås en hel del ölsnack och många skratt under dagen. En del hjälp med ölet fick man också av deltagarna.

– Men det var Daniel på Limhamns Bryggeri som höll i det mesta och såg till att ölet blev som det ska, sade Frithiof.