Dags för biljettsläpp till hembryggar-SM

Simon Svensson tror att de 1500 biljetterna till hembryggar-SM kommer att sälja slut. Foto: Peter Lindh.

Över 300 öl. 2000 personer i lokalen. För första gången på tio år avgörs hembryggar-SM i Göteborg och i dag släpps biljetterna.

SM-tävlingarna lockar alltid en massa hembryggare till att vilja tävla. På senare år har allt fler börjat att brygga öl hemma och i takt med att kunskapen ökar blir det också svårare att hävda sig och ta medalj på SM.

En fördel med hembryggd öl på sådana här evenemang är också att deltagarna skänker sina öl. Du betalar alltså bara för entrébiljetten, och i dag släpps de biljetterna på Tickster.

– Det brukar vara en bra geografisk spridning på både deltagare och besökare, men givetvis kommer det bli lite fler från Västsverige den här gången, säger Simon Svensson från Gothia Hembryggarföreningen.

De arrangerar SM tillsammans med Amylase och Hönö Ölagile. Platsen blir Gothenburg Film Studios på Hisingen i Göteborg.

– Vi kan vara 2000 personer i lokalerna och vi släpper 1500 biljetter. De biljetterna kommer nog att ta slut, säger Svensson.

Han räknar med att över 300 öl kommer att finnas med i de olika klasser för Folkets Val som avgörs den dagen. I fjol var det 377 öl som tävlade i Stockholm.

Dessutom finns det domarklasser och där är det runt 750 öl som finns med och tävlar.

Kanske läge att vara på hugget alltså för de som vill vara säkra på att få komma in på SM. Detta trots att tävlingen denna gång krockar med Mikkeller Beer Celebration Copenhagen. Några planer på att be Mikkeller flytta den festivalen på grund av krocken finns inte i dagsläget.