Många evenemang klara till Ölets dag

Det stora intresset för Ölets Dag håller i sig. 20 juli är det dags för årets upplaga och redan finns över 65 aktiviteter anmälda.

Ölets Dag startades 2021 och är en dag där bryggerier ofta visar upp sin verksamhet och där barer satsar extra mycket på svensk öl.

– Det känns jätteroligt att vi har fått så bra respons, vi har redan över 65 evenemang, säger Johanna Lagerman på Sveriges Bryggerier.

De bryggerier som anmält sig planerar för att ha rundvisningar, provsmakning av öl samt på sina håll även försäljning av folköl. För andra året kommer även Bishops Arms att vara med, och alla deras runt 40 barer ska fira Ölets Dag.

– Det är jättekul att en krogkedja som dom vill vara med. I år blir det respektive bar som väljer ut ölen så de ska få en lokal prägel. De kommer också att ha ett quiz, berättar Lagerman.

På flera håll blir det dessutom samlade evenemang med en rad olika deltagande bryggerier. I Karlshamn blir det en ölfestival, Haket i Göteborg brukar samla bryggerier till en fest på Ölets Dag, och på Gotland hjälps bryggerierna åt för att locka publiken till flera olika bryggerier.

– Jag märker verkligen av hur mycket hjärta och vilken passion det finns på de olika bryggerierna

Hon räknar med att under de sista veckorna fylla på mer fler evenemang.

– Ganska många brukar komma på ganska sent att man vill vara med. Det går jättebra även om man är ute i sista stund, jag är beredd, säger Lagerman.

Numera finns också en hemsida där det bland annat går att se alla evenemangen för Ölets Dag. Den hittar du via den här adressen.