Conor lycklig efter första ölfestivalen

UppsalaCrafttBeer-19

Bild 1 av 12

Conor Freeney var en av av alla magiker bakom kulisserna som drog i alla trådar så att festivalpremären blev lyckad. Foto: Magnus Karperyd

Conor Freeney är trött, men lycklig, efter premiären för Uppsala Craft Beer Festival i lördags. ”Helt fantastiskt!”, säger han.

Först försökte de 2020, sen 2021, men först i år lyckades Uppsala Brygghus: I helgen var det premiär för Uppsala Craft Beer Festival.

– Det har gått helt fantastiskt, bättre än alla förväntningar. Man är mjuk, mör och kärleksfull idag, säger Conar Freeney på Uppsala Brygghus.

Magnus Karperyd, som var på plats med Jessica Heidrich för Hop Notch och Waxholms Bryggeri, var lika nöjd.

– Bland det bästa vi varit på! Det märks att teamet bakom både har jobbat på och besökt många olika typer festivaler. Som bryggeri funkade allt perfekt med service och mat med mera, säger Magnus.

– För besökarna fanns det gott om plats både att stå och sitta, olika foodtrucks et cetera. Flera besökare kommenterade att det var lagom många bryggerier: mycket att välja på, men inte överväldigande många. Det var en jättebra blandning av besökare, både tickers och folk som undrade vad IPA är. Som grädde på moset var det toppenväder.

I fredags var biljetterna slut, så det blev en publikmässig succé med totalt bortåt 2000 personer, inklusive bryggare och funktionärer.

– Vi var väldigt nervösa för vädret, först sa prognosen 30 grader, sen ändrades det till regn och åska. Dagen innan stod det att det kanske inte regnar. Sen blev det i stort sett fint med strålande solsken hela eftermiddagen.

Det mesta funkade bra, förutom ett bortblåst tält och strul med maten.

– En av de fyra matbilarna fick motorstopp och kom inte alls, de skickade en annan, men den kom inte förrän till andra passet. Sen var det en annan som inte kom alls. Så jävla dåligt, nästa år ska vi skriva avtal och ha ett annat koncept på maten, säger Conor.

För att det blir ett nästa år är redan klart.

– Absolut, vi kommer att göra det här igen. Det var kärlek i luften och så många glada människor.

– Då blir det en aning större, vi skulle kunna ha dubbelt så mycket folk, men vi vill inte växa för mycket och bli för stort. Vi ska hålla det på en bra nivå.

Han är trött nu och då återstår ändå mycket arbete för att städa upp och fixa efter festivalen.

– Vi har jobbat stenhårt och vill tacka alla som också gjort det, bryggare, volontärer, det var ett bra lag.

Tack till Magnus Karperyd och Jessica Heidrich för bilderna från festivalen.