Malin ser fram emot lördagens premiär

Bildspel

Bild 1 av 3

Det ska bli extra spännande öl som serveras under lördagens premiär för Omnipollos-Gothenburg. Det utlovar barchefen Malin Ockell.

 

På lördag är det öppningsdags för Omnipollos-Gothenburg. Barchefen Malin Ockell ser fram emot utmaningen.

Öppningen av Omnipollos-Gothenburg är efterlängtad av många ölintresserade i Göteborg. Så räkna med att det blir en hel del folk när dörrarna öppnas klockan 15.00 på lördag.

En som verkligen ser fram emot premiären är barchefen Malin Ockell.

– Det har varit mycket jobb både med lokalen och med scheman och annat. Det ska bli kul att komma igång, säger hon.

Hon började sin karriär i ölvärlden på Bishops Arms i Eskilstuna, där hon också faktiskt jobbade en del med Henok Fentie på Omnipollo. Han jobbade då med att starta upp nya barer för Bishops Arms.

För Malin Ockell var det jobb i köket som gällde först men efter ett tag hamnade hon i baren under en period innan hon utsågs till köksmästare.

2009 bar det av till Göteborg där hon fick jobb på Bishops Arms på Västra Hamngatan. Där blev hon efter en tid barchef. I slutet av 2015 sade hon upp sig och tillbringade över ett år på resande fot tillsammans med pojkvännen.

Väl hemma i Göteborg dök sedan tjänsten på Omnipollo upp.

– Jag sökte i somras och fick jobbet i september. Det känns väldigt kul att få vara och starta upp en bar från grunden, säger hon.

Omnipollos-Gothenburg kommer förstås att ha en hel del spännande öl, precis som motsvarigheten Omnipollos Hatt i Stockholm. Men pizzan i Stockholm byts ut mot en helt annan meny i Göteborg.

– Det blir inriktning på fisk och skaldjur. Det görs med inspiration från östra USA och kommer att bli jättebra, säger Ockell.

Inför premiären har hon märkt av ett stort intresse. Frågorna är många och inte minst har det varit en stor nyfikenhet på när man ska öppna.

– Omnipollo är populärt och det var många som frågade efter deras öl när jag jobbade på Bishops Arms också. Jag kan känna en viss press, men samtidigt ska det bli väldigt spännande. Omnipollo är mer än bara öl och det gillar jag. Man känner till exempel alltid igen deras flaskor när man ser dom.

Premiären är tänkt att bjuda på extra mycket bra öl och det kommer med stor sannolikhet att bli en hel del besökare under premiären. Samtidigt har man betydligt större lokal i Göteborg än i Stockholm.

– Vi ska göra det extra festligt under premiären. Omnipollo brygger en hel del öl hos Dugges och de ölen kommer vi att ha mycket av och det blir en del specialöl under första dagen.

Åtta personer har anställts till den nya baren och Malin Ockell är nöjd med det team hon skapat tillsammans med kökschefen David Staffas, som också är delägare i baren. Planen är att ha öppet 15-01 alla sju dagar i veckan.

I samband med lördagens premiär blir det också Omnipollo-tema hos närliggande barer. Grannen Beefeater Inn kommer att ha två-tre fat med deras öl och på Brewers Beer Bar blir det en tap takeover med hela 16 olika Omnipollo-öl.

Många har längtat till premiären som närmar sig, och en av de är utan tvekan Malin Ockell. Efter många förberedelser är hon redo att köra i gång på allvar.

– Jag är väldigt glad över att ha fått det här jobbet. Det ska bli en härlig utmaning och det känns kul att få jobba med Henok igen.