Lyckad premiär för festival vid slottet

Christian Figved var nöjd med första festivalen vid Tjolöholms slott. Foto: Ronny Karlsson.

Nu har även Kungsbacka sin egen ölfestival. I helgen var det premiär vid Tjolöholms slott. Festivalgeneraln Christian Figved var nöjd, men ser också mycket utvecklingspotential.

Festivalen anordnades med tre olika pass under fredagen och lördagen. Platsen var Magasinet vid slottet och tillståndet tillät både öl utomhus och att stora glas kunde serveras.

Efter att ha haft cirka 250 besökare på fredagens pass, blev det sedan fler och fler som tog sig till platsen. Flest besökare var det under lördagens sena pass.

– Jag är nöjd även om vi hade kunnat ha fler besökare. Jag tror att juni är en bra festivalmånad, säger Christian Figved. festivalgeneralen som också driver Akia Brygghus.

Utöver ölen bjöds det också på underhållning och bland annat hade man lyckats att engagera Ebbot Lundberg för en spelning.

Knappt 20 utställare fanns på plats och de kunde konstatera att det såldes ganska bra med öl under helgen.

Nu ska festivalen utvärderas, planen är att köra igen och att utveckla vissa delar. Bland annat gäller det bussar som den här gången gick till och från centrala Kungsbacka.

– Vi planerar för att ha bussar från Göteborg nästa år, det gäller bara att hitta rätt plats där vi kan hämta besökare, säger Figved.