Lokala stjärnorna hyllas på etiketter

Bildspel

Bild 1 av 3

Johan Dalén är mycket nöjd med att ha fått ta fram ett specialöl till sitt favoritlag.

Mjällby AIF är tillbaka i allsvenskan i fotboll. Det firas med ett eget öl gjort av RajRaj där fem av klubbens största profiler lyfts fram.

I dag vet ingen när fotbollsallsvenskan kan inleda sin säsong. Corona-virusets spridning gör att säsongen skjutits upp. Men klart är att när säsongen inleds är Mjälby AIF ett av lagen som ska vara med. Det gläder inte minst Johan Dalén på RajRaj.

– Det har varit mitt lag genom hela livet. Jag föddes där och det har varit det enda laget för mig sedan 1974, säger han.

Nu ska det allsvenska äventyret uppmärksammas lite extra av Daléns bryggeri. Ölet Gulsvart Pale Ale ska säljas på arenan under matcher samt hos ett antal lokala krogar.

– Det är en ganska välhumlad pale ale, vi vill även fånga in lagerdrickarna med den. Ölet kommer att säljas på flera ställen inne på arenan under matcherna, säger Dalén.

Ölets etiketter har också tydlig koppling till favoritlaget. Det finns nämligen fem olika etiketter som lyfter fram fem av Mjällbys största spelare genom åren.

– Här slår klubbkänsla ut individualister sju dagar i veckan. Fyra av personerna har vigt sitt liv åt klubben, säger Dalén.

Spelarna som finns med på etiketterna är alla lokala hjältar på Listerlandet.

– Hasse Larsson spelade en massa matcher för klubben och är nu sportchef.

– Mattias Asper spelade i Mjällby innan han gick till AIK och sedan blev utlandsproffs. Även han jobbar nu för klubben.

– Patrik ”Bagarn” Rosengren är backen som enligt Johan Dalén är Sveriges bästa back genom tiderna som aldrig spelat i landslaget.

Markus Ekenberg är skyttekungen som blev kvar i Mjällby trots en massa anbud från andra klubbar.

Den femte spelaren som fått en egen etikett är engelsmannen Frank Worthington. Han var inte lika många år i klubben som de andra, men är mycket känd lokalt. Inte minst för att han tillbringade nästan lika mycket tid i lokala barer som på träningsplanen.

– Vi har lite planer på att även ta fram ett lageröl framöver och då blir det fem andra profiler som kommer att vara på etiketten, säger Dalén.