Lojala biljettköpare får ta med en kompis

Marianne Wallberg låter lojala biljettköpare ta med sig en kompis gratis till hösten Stockholm Beer. Foto: Pressbild.

Har du kvar biljetten till förra årets Stockholm Beer & Whisky Festival? Grattis i så fall, för då kan du ta med dig en kompis som kommer in gratis i höst.

 

Sveriges största ölfestival gör detta för att ge tillbaka till de personer som inte valde att lösa in biljetterna när festivalen ställdes in i fjol.

– Alla fick välja om de ville behålla biljetten eller lösa in den. Vi gör det här för de som behållet sina biljetter och uppskattar deras tålamod, säger festivalgeneralen Marianne Wallberg.

Hon ser det som en logisk bonus för de personer som legat ute med pengarna för sina biljetter i ett år.

– Vi tycker att det är en snygg gest, det kan nog vara så att de får en goodiebag också, säger hon.

Planen är att släppa biljetter till årets festival 1 juli, och de som behållit biljetterna kan alltså använda dom i år i stället.

Med tanke på oklarheter kring restriktioner är det fortfarande oklart hur många gäster som man kan ta emot under festivaldagarna i slutet av september och början av oktober.

– Vi avvaktar lite så att det inte blir något bakslag med någon mutation av viruset som sprider sig. Men vi har olika planer och är redo oavsett vad som händer.

För Marianne Wallberg har pandemin också betytt en massa extra samtal, inte bara från nyfikna gäster eller utställare på festivalen. Man har nämligen hyrt ut en del av lokalerna till ett företag som vaccinerar svenskarna mot viruset.

– Det har varit runt 50 personer som ringt till oss varje dag och velat ha hjälp med vaccinationer, de vill boka via oss. Vi försöker att lyssna och hjälpa de som behöver hjälp, lyckas vi hjälpa några är det värt det även om det tar en hel del tid, säger Wallberg.