Lisa hittade årets favoritöl lokalt

SOMMARFRÅGOR 2020

Lisa Snellström har hittat årets bästa öl lokalt. Foto: Privat.

Lisa Snellström, ordförande i Sällskapet Malte, har hittat årets bästa öl lokalt. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Då Sällskapet Malte har aktiviteter som inkluderar mycket folk, såsom öltipspromenad och ölresa med buss beslöt vi att flytta dessa till senare i år. Självklart håller vi oss uppdaterade om FHMs riktlinjer och justerar igen om något ändras. Vi har håller fortfarande igång våra ”Maltepubar” som inträffar första fredagen varje månad på en pub i Malmö med bra öl. Vi meddelar via olika kanaler var vi kommer hålla hus och ölintresserade – medlem i föreningen eller ej – kan sluta upp. Avslappnad stämning där vi bokar bord och följer pubens samt FHMs restriktioner.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Semester i Sverige där kompisen och jag kommer besöka olika ställen i Sverige, varav en del med fokus på bra mat och öl (dryck). Hoppas även på sol och värme så man kan ta sig ett dopp lite här och var, kanske en god öl i picknickkorgen som väntar när man kommer ur plurret?

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Det är svårt att välja en, men i våras när allt var så tråkigt sken solen upp några dagar och så var jag på min kvarterskrog Bishops Arms Gustav i Malmö och blev serverad Elmelevens ”Life Looks For Life”. Jag är väldigt svag för hallon, och sitta i solskenet med denna gjorde den där ”trôkdagen” oändligt mycket roligare.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Jag hoppas på att det gör det snart, men tror att det dröjer länge innan (om) det sker.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Helena Hugo, Ingela Gustafsson och Marjana Kozul. Vi fyra har följts åt i öl- och whiskyvärlden under ett bra tag, med allt från provningar, mässor och middagar – varför leta efter folk runt jordklotet när man har dom bästa nära?