Folköl i toppen på Simons öllista

SOMMARFRÅGOR 2020

Simon Svensson har haft en tuff vår med sitt företag. Foto: Peter Lindh.

Simon Svensson är nästa person att svara på våra sommarfrågor. Han hyllar bland annat ett folköl som han älskade.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– 95 procent av omsättningen har försvunnit. För ett eventbolag som Njutningsfrämjandet så tog det naturligtvis tvärstopp i mars.
Mars blev trots detta en helt okej månad då den första halvan var enormt bra. Men i april, maj och juni, mina normalt sätt bästa månader, har det varit helt dött. Gudskelov så har jag kunnat permittera mig så jag ska nog kunna få lön resten av året. Annars hade kassan varit slut nu. Det har börjat skönjas tendenser till att det bokas på igen på framför allt mina stadsvandringar vilket är skönt. Och detta är ju utomhusaktiviteter som är väldigt covid-kompatibla så förhoppningsvis har det kommit igång hyfsat efter sommaren.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Sommaren blir säkert härlig. Det fina vädret vi haft länge nu gör att det känns som att sommaren redan pågått ett bra tag. Lite extra semester kommer jag passa på att ta. Färre sociala kontakter och resor blir det ju tyvärr däremot. Och alla inställda evenemang. Men det blir en fantastisk sommar ändå!

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– 2020 har verkligen varit folkölets år. Känns som att de har blivit snäppet bättre på bred front. Jag har själv varit inblandad i en collab med Vegabryggeriet, Soda Pop IPA men där är jag ju partisk. Den jag väljer att svara är utan tvekan Spikes frankiska lager, Apocalypse 3,5%. Överlägset godaste folkölen som jag smakat. Helt fenomenal. Hade i ett blindtest ALDRIG kunnat säga att det var en folköl.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

Nej det har jag oerhört svårt att se. Men jag hoppas att jag har fel.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Min morbror P-G har legat på IVA i två månader med covid-19. Nersövd i respirator i sex veckor. Honom hade det varit otroligt skönt att få upp till en middag. Sen kan jag ta med min andra morbror och min moster också för det var länge sedan jag träffade dem med.