Lång natts färd mot eftertraktat blåbärsöl

BIldspel

Bild 1 av 12

Mads Klinkby hade köns kanske bästa sätt att skydda sig mot regnet.

 

Vad gör man inte för en exklusiv öl? De första i kön till Cantillons blåbärslambic var på plats i 25 timmar innan de fick sina flaskor. Under den tiden hann det regna en hel del.

Kön till Himmeriget när Cantillon Blåbär släpps är en intressant upplevelse. Ölälskare från hela världen samlas tidigt och i kön dricks det öl och skapas en trevlig stämning.

Men allt var inte perfekt den här gången. Under natten och tidig morgon regnade det ganska rejält på de personer som köade längst.

– Vi satt under en presenning i två timmar, det var tur att den fanns, sade amerikanen Eric Linder från sin plats i kön. Han och kompisen Griffin Cook ökade i 25 timmar för att få två flaskor av Cantillon Blåbär.

Förste svensk i kön var Robert Brodén som hade plats fyra. Han var på gott humör trots den kalla och ganska blöta natten. Överhuvudtaget var det gott om svenskar i kön.

De tio första i kön deltog dessutom i en utlottning där vinnaren fick en magnum-flaska av det eftertraktade ölet. Vinnare där blev amerikanen Luke Hightower, som gratulerades av sportsliga men också säkert lite avundsjuka konkurrenter.

Här ovan ser du bilder från förmiddagen och releasen av Cantillon Blåbär.