Öl-Loppet ändras – tillstånden hotades

Öl-Loppet utanför Göteborg är en succé när det gäller anmälningar. Men loppet tvingas förändras en del efter att tillståndsmyndigheten haft synpunkter.

Det är Rådanäs som står bakom satsningen på Öl-Loppet och det är på väg att bli en riktig succé. Bara 150 av de 1000 platser som finns i loppet är lediga och då är det ändå först 3 augusti som loppet genomförs.

Men efter kontakter med tillståndsenheten tvingas arrangören att göra ett par förändringar i upplägget. De vätskekontroller med starköl som var planerade hos Hällsnäs och Food Factory utgår.

-Efter samtal med Food Factory och Hällsnäs så har vi beslutat att endast ha alkoholfri öl och andra lättdrycker på Öl-Loppet 2019. Detta för att till punkt och pricka följa rådande riktlinjer och därmed inte riskera Hällsnäs och Food Factorys permanenta serveringstillstånd, kommenterar Rådanäs VD Henrik Jonsson.

Vätskekontrollerna placeras nu i stället ett par meter utanför dessa platser, så skillnaden blir inte jättestor.

– Självklart ändrar vi så att banan inte passerar dessa uteserveringar utan istället precis utanför. Vi kan dock inte hindra löpare eller publik att besöka respektive öppet serveringsställe där det erbjuds en komplett matmeny, Rådanäs Lagom Lager och alkoholfria alternativ. Allt enligt gällande alkohollag och utskänkningstillstånd, kommenterar Jonsson.

Små förändringar alltså, men tillräckligt för att vara på rätt sida av lagen. Räkna med att loppet blir fullbokat så ska du delta gäller det nog att vara lite på hugget.