Kort flytt men stor satsning av Spike

Bildspel

Bild 1 av 4

David de Courcy, vd på Spike, ser fram emot flytten och den utökade satsningen under nästa år.

Flytten är kort, men satsningen stor. Spike Brewery landar i nya lokaler nästa år och det innebär större taproom och dessutom en ölrestaurang som enbart serverar öl från Göteborg.

 

Spike Brewery är en del av det nya slakthusområde som växer fram i Gamlestaden i Göteborg, där allt fler människor väljer att tillbringa sin tid.

När det nu är dags för flytt bär det inte av någon annanstans. Det är faktiskt i grannlokalen som man räknar med att flytta in under nästa vår.

– Vi skrev på ett femårsavtal för två veckor sedan. Framför allt får vi nu ett sammanhängande bryggeri och slipper ha utrustning i olika rum. Det är bra för logistiken och effektiviteten, säger vd David de Courcy.

Det blir samma bryggverk på 1000 liter som följer med över till nya lokalen och det är enligt den strategi som finns.

– Vårt mål är inte att växa så mycket mer, vi är nöjda om vi kan brygga mellan 300 000 och 400 000 liter per år. Det är en bra nivå, då kan vi fortsätta att göra det vi gör och framför allt ha kul, säger de Courcy.

Däremot blir det stora förändringar när det gäller ölservering i området. Dels ska Spike ha ett eget taproom på 300 kvadratmeter i den nya lokalen, dels ska det etableras en ny ölrestaurang i samma hus och där blir det fokus på enbart lokala öl.

– Ambitionen för oss är att ha fullständiga rättigheter, vi vill skapa en riktigt bra upplevelse för besökarna. Vi vill locka med en kreativ plats där man kan hänga och må bra.

I den del av det stora tegelhuset som vetter mot Wine Mechanics ska det bli en ölrestaurang. Men den ska inte drivas av Spike. Målet är att där ha ett stort antal kranar och fokus ska vara på lokal öl.

– Vi vill att bryggerierna som deltar ska ansvara för varsin kran, där dom ser till att det finns öl och bland annat kan presentera nyheter. Vi vill att det ska bli en öldestination både för oss i Göteborg och för turister, säger De Courcy.

1 april nästa år kommer såväl Spike som det företag som ska driva den externa baren att ha tillgång till lokalerna. De Courcy tror att utrustningen kan flyttas i juni, och då blir området ännu hetare att besöka för mat- och dryckesintresserade.

– Det händer mycket i området och bland annat är et ett ysteri och ett bageri på väg in här.  Det utvecklas hela tiden och kommer att bli ett modernt slakthusområde precis som i många andra städer.