Tredje bryggeriet för Collective Arts

Collective Arts satsar på ett tredje bryggeri. Foto: Collective Arts.

Satsningen i Brooklyn är på gång. Men nu startar Collective Arts ännu ett bryggeriprojekt och snart bryggs det öl i tre olika städer.

Det kanadensiska bryggeriet från Hamilton i Kanada har snabbt vuxit i popularitet och bland annat etablerat sig i Sverige där man har en viktig marknad.
Beernews har tidigare berättat om att Collective Arts satsar på ett eget bryggeri i Brooklyn, New York, och nu presenteras även en tredje satsning. Den ska göras i Toronto.

– Vi har alltid sett Toronto som ett andra hem för oss. Vi inspireras av den levande kulturen och av den konstnärliga community som staden erbjuder. Vi tror att det här är en perfekt plats för oss att vara på, säger Bob Russell, en av företagets grundare.

Genom åren har Collective Arts samarbetat med runt 2000 konstnärer från 40 olika länder, och sådana samarbeten ska skapas även i Toronto.

Ett bryggverk på drygt 1000 liter ska finnas på plats i augusti, då man räknar med att börja brygga. Planen är att göra en hel del nya öl samt att bjuda in andra bryggerier för samarbeten.

När det gäller satsningen i New York är planen att vara i gång före årsskiftet.