Collective Arts gör satsning i USA

Kanadensiska Collective Arts har nått framgång med sina öl, inte minst i Sverige. Nu satsar man på ett bryggeri i USA också.

Det är sajten Commercial Observer som berättar om planerna som Collective Arts har för stadsdelen Brooklyn i New York. Enligt uppgift ska ett hyresavtal vara undertecknat och det blir i ett kvarter med tegelbyggnader som Collective Arts ska satsa.

Planen är att satsa på ett eget mindre bryggverk och att dessutom ha en bryggeripub i två våningar. Totalt 24 kranar ska det finnas och vi gissar att det till största delen ska handla om de egna ölen som serveras där.

Collective Arts har redan från start haft ett tydligt fokus mot konstvärlden. Deras etiketter är ofta rena konstverk och de jobbar nära en hel del olika konstnärer. Planen är att jobba likadant i Brooklyn.

– Vi ska försöka att engagera många av Brooklyns konstnärer och musiker på det här stället för vi tror stenhårt på den communityn. Vi kommer också att ta dit våra vänner från runt om i världen för att brygga tillsammans, säger medgrundaren Bob Russell till sajten Commercial Observer.

I området finns också förhoppningar på att hyra ut fler lokaler till bland annat restauranger.