Ölbantar – men läkarna gillar det inte

Minns ni Del Hall som bestämde sig för att bara dricka öl och vatten under sin fasta? Nu är han halvvägs och har hittat rena bantningskuren. Fast läkarna rekommenderar det inte.

Del Hall jobbar som säljare på bryggeriet Fifty Brewing i USA, och Beernews berättade om hans planer för en tid sedan. Han hade nämligen bestämt sig för att fasta i 46 dagar och leva på enbart öl och vatten.

Nu har han klarat av ungefär halva resan, drygt 20 dagar, och hans projekt ska fortsätta ända in i mål. Det har visat sig att Hall klarar sig bra på sin unika fasta och dessutom går han ner i vikt. På de cirka 20 dagarna har han tappat nästan tolv kilo.

– Jag skulle inte rekommendera det här för någon annan för jag är i en unik situation. Det är mitt jobb att dricka öl och dessutom är det något som företaget betalar, säger han till sajten Independent.

Under tiden som han fastar har han tillgång till en förare i jobbet, eller också tar han en Uber. Del Hall har också lånat en alkoholmätare för att hålla koll på när han kan dricka öl och när det är läge att välja vatten.

Läkaren Clare Morrison konstaterar att det hela är en intressant ide, men också att det finns flera fallgropar med projektet. Morrison nämner att trötthet och koncentrationssvårigheter kommer att vara ett problem och dessutom gör bristen på protein att kroppen och dess muskler blir svagare. Del Hall rekommenderas att verkligen vara noga med sin kost när fastan väl är över.

Planen för honom är att fasta fram till påskdagen, nu återstår att se hur det hela slutar.