Kitty får säljas, men utan Butthole i namnet

Kitty Butthole heter nu Kitty #2 och får åter säljas på Systembolaget.

Kitty Butthole är tillbaka på Systembolaget, eller i alla fall Kitty, Skellefteå Bryggeri var tvungna att avlägsna Butthole från namnet.

I april stoppade Systembolaget försäljningen av Skellefteå Bryggeris öl Kitty Butthole. Anledningen var att kunder hade klagat på namnet.

Enligt Systembolaget handlade det om incidenter gällande namn och etikett. Systembolagets beslut upprörde inte bara gänget på Skellefteå Bryggeri, även lokala politiker gick ut och kritiserade Systembolaget.

Nu ska alltså Kitty börja säljas igen under namnet Kitty #2. Enligt Joel Lundmark är batchen redan på väg tillbaka till Systembolagets depå.

– Vi hade en dialog med Systembolaget ganska snart efter att ni skrev om det och efter en vecka eller två fick vi besked om att det var okej med namnbytet, säger han.

Designern bakom Kitty Butthole, Churchtiger, gjorde en t-shirt som lottades ut bland Skellefteå Bryggeris följare …

Totalt handlade det om drygt 3000 burkar som fick märkas om.

– Vi har gjort roligare saker. Vi fick samla ihop alla lediga händer och hade lite after work där vi rev bort de gamla etiketterna. Man får göra det bästa av det, säger Joel och skrattar.

Och det kommer att bli fler Kitty, enligt Joel Lundmark.

– Absolut, jag har redan bryggt nästa batch. Vi får se om nån är intresserad nu när den har ett ofarligt namn, men vi får i alla fall tacka de som klagade för all marknadsföring som vi har fått.