Skellefteå bryggeri blir Kurjovikens

Bryggeriflytt och namnbyte ska möjliggöra för nya samarbeten och större närvaro i ett växande Skellefteå där både mat och dryck ges allt mer plats.

Efter flera år i Skellefteås stadskärna väljer Skellefteå bryggeri nu att flytta sin verksamhet till Kurjoviken i Skelleftehamn, där verksamheten startade en gång i tiden. I samband med flytten byter bryggeriet också namn, just till Kurjovikens bryggeri.

 

– Det känns helt rätt att Kallholmens öl hittar tillbaka till sin hemort, tillsammans med alla syskon i sortimentet. De produkter vi har kommer att finnas kvar, och tillsammans med de kompetenser som nu finns i huset har vi en fantastisk grogrund för fortsatt produktutveckling, säger bryggmästaren Joel Lundmark.

 

Just nu planeras det för att kunna genomföra flytten utan att produktionen påverkas. Preliminärt kommer bryggeriet flytta in i lokalerna i Kurjoviken under sensommaren, eller tidig höst i år.

 

– Vi är inne i högsäsongen nu och jobbar för fullt med att bunkra inför sommaren och planera flytten av brygghuset. Planeringens viktigaste punkt är att lagret ska täcka våra leveranser under omlokaliseringen och uppstartsperioden. Sen hakar produktionen i som vanligt utefter behov. Jag ser redan fram emot dagen då vi rullar ut vår första nybryggda öl här ifrån Kurjoviken, säger Joel Lundmark.

 

Bryggeriet har förutom Joel Lundmark kvar ett par av sina gamla delägare medan några nya har tillkommit. En av dem är Louis McMahon som driver Kurjovikens sjökrog. Han ser emot en plats som kan erbjuda fler smakupplevelser.

 

– Ett bryggeri går givetvis hand i hand med att tillföra både värde och en upplevelse kopplat till restaurangen och bränneriet, men även för Kurjoviken som plats kommer bryggeriet att bidra till en helhetsupplevelse. Det skapar stora möjligheter att, i ett växande Skellefteå, erbjuda ytterligare en arena för att uppleva mat och dryck med hög kvalitet, säger han.

 

Redan i sommar finns planer på olika samarbeten och aktiviteter som ska lyfta upplevelsen av att besöka Kurjoviken.