Lyckad export tack vare fotbolls-EM

Conor Freeney är förstås nöjd med att fotbolls-EM öppnade dörren för export till Polen. Foto: Montage.

Fotbolls-EM blir en fest för många sportintresserade. Men också en bonus för Uppsala Brygghus som tack vare mästerskapet fick en order till Polen.

Spanien, Slovakien och Polen är det som väntar för det svenska fotbollslandslaget i gruppspelet i EM i sommar. Det blir matcher som många kommer att följa och det lär säkert öppnas en och annan öl under matcherna.

För Uppsala Brygghus har mästerskapet också inneburit en chans att synas på den polska marknaden.

Butikskedjan Auchan har nämligen en satsning på EM där man erbjuder öl från Polens motståndare i gruppspelet.

– De tog kontakt med en person i vinbranschen som jag känner, på den vägen är det. De tyckte att det var klockrent med vårt öl, säger Conor Freeney på Uppsala Brygghus.

Det är lagerölet ”Bira, Bira, Bira” som skickats till Polen och det ska säljas tillsammans med ett utvalt öl från Slovakien och ett från Spanien. Ölet är inte nytt men får förstås ett uppsving av den här lanseringen.

5000 burkar ska säljas i Polen och Freeney hoppas att det kan ge ringar på vattnet.

– Vi hoppas förstås att det hr ska kunna leda till fler ordrar.

Han beskriver ölet som en ganska typisk pilsner i tysk stil och berättar att det varit husöl på flera pubar i Uppsala. Nu får även polackerna chansen att testa ölet.

Nu är det bara att hoppas att det svenska ölet visar sig vara bättre än övriga öl, på samma sätt som många fotbollsintresserade vill se Sverige bäst på fotbollsplanen.