Arbetsgivaren stöttar kampen mot sexism

Över tusen berättelser om sexism och rasism har kommit in till Brianne Allan, så nu uppmanar alla drabbade att gå direkt till sin arbetsgivare. Foto: Montage.

Brianne Allans inlägg på Instagram fick en hel bransch att börja prata om sexism och rasism. Nu visar hennes arbetsgivare sitt stöd för arbetet.

 

Det var för tio dagar sedan som Brianne Allan, bryggare på Notch Brewing i Massachusetts, USA, gjorde inlägget om sexism och rasism som spreds över hela världen. Hon uppmanade de personer som drabbats att berätta sina historier.

I dag ligger över 1000 olika berättelser om sexism och rasism och i efterspelet till det hela har flera ölprofiler valt att lämna sina positioner på kända bryggerier.

Allan uppmanar nu kvinnor att fortsätta rapportera om sådana händelser, men i stället vända sig till sitt företag.

– Om du varit med om något som det inte berättats om vill jag uppmuntra dig att rapportera det direkt istället för att sända det till mig. Tro mig, de kommer att lyssna och jag tror verkligen att alla kommer att göra något åt problemet omgående, skriver hon i sociala media.

Brianne Allan har också fått uppbackning av Notch Brewing, där hon jobbar. Ägaren Chris Loring har gett sitt stöd i bryggeriets sociala media.

– Ibland är det som ägare bäst att bara stiga åt sidan, men för de personer som vill ha ett uttalande från oss kan jag säga att vi stöttar henna till 100 procent.

Loring konstaterar också att hans eget bryggeri inte är perfekt, att de har gjort fel och han säger att även om det hela inte startade med en incident på Notch Brewing, konstaterar Loring att de kan bli bättre på de här frågorna.