Festivaldags igen med spännande bryggerier

I helgen är det dags för festival i Västerås igen, och den här gången har Petri Karhukorpi flyttat sitt evenemang till Rocklunda. Foto: Ronny Karlsson.

Det händer inte så ofta längre. Men i helgen är det faktiskt dags för ölfestival igen, när Coppersmith´s satsar på tre pass över två dagar.

 

Det är ”Coppersmith´s med vänner”  i Västerås som nu dyker upp i ny skepnad. Från att tidigare ha varit vid bryggeriet, flyttas nu festivalen till Rocklund där bryggeriägaren Petri Karhukorpi numera driver restaurangverksamheten.

– Målet är 2000 personer och jag har 1000 personer nu. Dessutom har jag en vecka på mig, vi vet att det kommer en hel del bokningar under de sista dagarna, säger han.

Till festivalen bokas inte en biljett utan ett matpaket. Det ger också en sittplats och därifrån använder gästerna en app där ölbeställningarna görs.

– Gästerna kommer att sitta hela tiden och vi har personer från innebandyklubben som sköter om serveringen.

Festivalen arrangeras som en del av den beergarden som skapats i anslutning till restaurangen i hockeyhallen vid Rocklunda. Där är planen att ha öppet under sommaren och då krävs inga biljetter för att komma på besök och dricka öl.

Med ett pass på fredagen och två pass på lördagen kan den intresserade styra när det känns bäst att vara på plats. Ett utomhusevenemang är förstås väderberoende, men där finns en reservplan om det ska bli regn.

– Om vi ser att vädret kommer att bli dåligt flyttar vi in hela evenemanget i bandyhallen, då slipper vi regnet, säger Karhukorpi.

Följande bryggerier kommer att finnas med under festivalen:

Coppersmith´s

Slottskällans Bryggeri

Apex Brewing Company

Tempel Brygghus

Hantverksbryggeriet

Eskilstuna Ölkultur

Södra Maltfabriken

Stallhagen

Ferna Forge

Dessutom är importören Colorful Brands på plats och serverar öl från bryggerierna Delirium (Belgien) och Wander Beyond Brewing (Storbritannien)