Nu gör Ölhallen entré i Stockholm också

Kenny Nordh berättar att den nya puben i Vasastan i Stockholm kommer att ha 40 kranar eller fler. Foto: Privatbild

Nu sprider sig Ölhallen från Örebro och Karlstad till huvudstaden. I höst öppnar pubkedjan i Vasastan.

Efter succén i Karlstad och Örebro ska nu Ölhallen öppna en pub i Stockholm också.

– Ja, det blir Vasastan, vi har länge velat dit och nu fick vi ett bra tillfälle helt enkelt. Sen är vi i en expansionsfas och det kliar i fingrarna, då dök den här upp, säger Kenny Nordh på Ölhallen.

– Det har varit en kvarterskrog där innan och den passar vår verksamhet väldigt bra. Det ska bli riktigt roligt att komma dit.

Exakt var den nya puben kommer att hamna vill Kenny Nordh inte avslöja än, men klart är att den kommer att öppna efter industrisemestrarna, nån gång i augusti. Och att den blir väldigt lik de befintliga ölhallarna i Örebro och Karlstad, och då framförallt Karlstad.

Även om Ölhallen har ett färdigt franchisekoncept så ska Ölhallen i Vasastan drivas i egen regi. Men för de enheter som kommer efter den blir det annorlunda, då blir det franchise. Och om planerna håller blir det många, för ett år sen skrev vi om planer om enheter i 14 nya städer.

– Ja, så när vi är klara i Vasastan kommer vi att börja jobba mycket mer med franchisebiten och söka efter franchisetagare, säger Kenny Nordh.

Konceptet i Vasastan kommer att bli som på övriga ölhallar, mycket lokalt i kranarna. Och många kranar.

– Fatöl är det vi är bra på, så vi kommer att ha ganska många tappar – minst 40. Sen jobbar varje enhet väldigt tajt tillsammans med lokala aktörer, det har vi jobbat jättemycket med i Örebro och Karlstad.