Jens ser fram emot egna sommarpuben

Sommar 2021

Jens Bergström svarar på våra sommarfrågor. Foto: Arvid Lindmark.

Jens Bergström ser fram emot den sommarpub som ska finnas vid Pax Brygghus under sommaren. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Bergström är bryggare på Pax Brygghus och här är alla hans svar på våra frågor.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Får man säga oss själva? Under året som gått har vi byggt om ett bryggverk, ominstallerat kyla och dragit nya avlopp. Vi har samtidigt producerat så mycket vi kunnat för att möta efterfrågan, nyanställt och planerat för framtid, haft studenter på projektarbeten, jobbat på rutiner, ökat kvalitet och ändrat om i lokalerna för bättre flöden. Dessutom drar vi nu igång en sommarpub. Inte illa va?

 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror att det i början kommer finnas ett uppdämt behov av att socialisera och där kommer pubarna som en naturlig förlängning av det. Kanske vill vi ha mer kvalitét på pubarna istället för kvantitet? Isåfall är det bra för alla småbryggerier. Sen finns frågan om storbryggeriernas ”fatavtal” med krogarna som ju faktiskt granskas i sömmarna nu.

 

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Vi öppnar sommarpub på fredag med fullständiga rättigheter, den ska drivas av högskolestudenter. Redan nu ser det fantastiskt mysigt ut på vår gård. Förra året var en succé, nu har vi egenlagad mat och stora öl så det kan inte bli annat än bra!

 

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– 1. Jever 2. Valfri fräsch välhumlad pale ale 3. Jever.

 

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Man kan gå bort sig i öl och ost. Vällagrad Gouda med en modern lager eller pale ale är kul.