I kväll flödar ölen ännu mer på pubarna

I kväll serveras nästan sju miljoner pints på brittiska pubar när England möte Danmark i fotbolls-EM. Foto: Pixabay.

Ju viktigare match, desto mer öl flödar på de brittiska pubarna. I kväll räknar man med att nästan sju miljoner sålda pints på två timmar.

 

Ni har förstås koll på hur viktigt det är med fotboll på de brittiska öarna. När England nu gått långt och dessutom spelar såväl kvällens semifinal mot Danmark som en eventuell final på hemmaplan, är intresset på topp.

Beernews har tidigare rapporterat om hur många öl som förväntas säljas under matcherna och det är intressant att se hur ölen flödar mer och mer ju närmare final England kommer.

När England besegrade Tyskland tidigare i turneringen räknade British Pub & Beer Association med att drygt fem miljoner pints såldes under matchen.

Inför kvällens match mot Danmark räknar man med att 6,8 miljoner pints ska säljas under de två timmar som matchen pågår. Totalt under dagen uppskattas det att 9,7 miljoner pints säljs på de brittiska pubarna.

Med tanke på att det fortfarande finns restriktioner på pubarna kan man fundera på att det kan komma in fler personer på pubarna den här gången, eller om det bara är samma antal pubbesökare som dricker mer öl under en semifinal.

Om det blir seger i kväll lär ölen flöda ännu mer under finalen som spelas på söndag.

– Om vårt lag vinner väntar final på Wembley vilket skulle vara en enorm boost för pubar runt om i landet. Kon igen, England, säger Emma Mc Clarkin på British Beer & Pub Association i ett pressmeddelande.

Danska pubägare har förstås hjärtat på andra sidan planen, då det är massor med danskar som följer matchen från sina favoritpubar.