Nyheter

Peter imponerad av dalabryggeriet

Peter Iwers svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Peter Iwers hyllar ett dalabryggeri och menar att de är bäst i Sverige. Det och mer får du veta av svaren på våra sommarfrågor.

 

Iwers är med och driver bryggeriet Odd Island i Lindome, samt 2112:s båda restauranger i Göteborg. Här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Oppigårds. Jag fick möjlighet att besöka dem tillsammans med min kollega Forsman och de andra medlemmarna i Sveriges Oberoende Småbryggerier och det Björn & Co har byggt upp är otroligt imponerande. Som ett eget litet samhälle med eget reningsverk och fantastisk öl mitt bland bondgårdarna.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja det tror jag. Kanske kommer dröja en period, men jag tror att folk längtar ut. Med tanke på att krogen förmodligen är säkrare än många andra platser hoppas jag att det snart blir så. Jag har pratat med många olika politiker (både styrande och i opposition) om detta och en av anledningarna till att restaurang- och besöksnäringen i allmänhet är så hårt reglerad är just för att det går att lagstadga där och inte på många andra platser. Hjärndött egentligen med tanke på att hemmafester förmodligen är en av de största smittospridarna. Regeringen borde låta restauranger ha öppet för att hjälpa till att förhindra att folk samlas i oreglerade miljöer.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Ledighet tillsammans med min fru och mina barn. Vi ska bada, vandra och tälta i Sverige och det är alltid underbart att få vara tillsammans.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Gött Änna, Hallon Passion och Västkustpilsner.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Beror lite på vad jag äter. Till grillat är en god lager alltid gott men till exempelvis tacos föredrar jag en klassisk västkust-IPA. Ska jag äta ost blir det en neipa. Till skaldjur – lager. Till pizza blir det rödvin.