Nu släpps boken om Peter och Daniels liv

På fredag är det lanseringsfest för An Odd Story, på lördag börjar den säljas i handeln. Foto: An Odd Story

På fredag släpper Peter Iwers och Daniel Svensson på Odd Island boken om deras liv.

Peter Iwers och Daniel Svensson har jobbat tillsammans i både Odd Island och rockgruppen In Flames och det är i uppbrottet från In Flames författaren Svante Liljedahl börjar historien i boken An Odd Story.

– Den är skriven ut ett fans perspektiv, Svante är ett fan av både bryggeriet och vår musik. Den är härlig att läsa, så jag är superöjd, berättar Peter Iwers.

– Han har skrivit från Daniels sista spelning och min sista spelning via starten av bryggeriet och restaurangerna jag driver och avslutar med vår nya grupps, The Halo Effects, första spelning. Sen har han grottat ner sig i vår barndom, pratat med vänner och fotat mycket spelningar, bryggeriet och hemma.

Det handlar inte om någon kritisk granskning utan snarare tvärtom. Det ska vara en feel good-bok.

– Vi vill att den ska vara positiv. Jag har läst så många självbiografier och ofta handlar de om bittra perioder. Det är okej, men vi vill ha fokus på det bra. Man ska bli glad när man läser boken.

De första hundra böckerna är signerade och de första tusen numrerade, men de är redan sålda via förbeställning. Men den som vill ha en bok har chansen på fredag. Då blir det lanseringsfest på Iwers restauranger 2112 och MG5 med mat, öl och kändisar.

– Det blir en specialmeny där jag och Daniel designat varsin rätt. Daniel har gjort en hamburgare till 2112 och jag har gjort street food jambalaya till MG5.

Någon speciell öl har inte tagits fram, men alla Odd Islands öl kommer att finnas på båda restaurangerna, som ligger vägg i vägg.

– Sen tar vi med oss Holy Grale, vår bitter som vi bara serverat i vårt taproom hittils.

Att lanseringen krockar med All In Beer Fest är inget han oroar sig för.

– Jag ser det som att det är många roliga bryggerier i stan och jag har snackat med alla jag känner och hoppas att de kommer ned för efterfest på 2112.

På lördag släpps sedan boken i bokhandeln.