Odd Island satsar på att bygga ut taproom

Peter Iwers på Odd Island.

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Peter Iwers på Odd Island som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022? Motivera ditt svar.

– Imponerad av Pine Ridge som alltid jobbar på ett bra och hållbart sätt utan tanke på trender eller vad som anses ”rätt” och vinner pris efter pris för bästa öl på mässorna runtom. Väldigt välförtjänt dessutom eftersom de gör svinbra bira.

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Differentierad alkoholskatt och gårdsförsäljning – precis som förra året. Det är en enorm skillnad för oss mindre bryggerier att den verkar höjas nästa år istället för att halveras som det tidigare varit tal om.

– Gårdsförsäljning vill jag se vid sidan av systembolaget. Jag hoppas att gränsen på tio butiker för att släppa produkter på TSLS höjs till minst det dubbla för att säkerställa att man når ut till fler konsumenter och tror samtidigt att maxtaket på två produkter permånad gör att man inte kan få ut den mängd som krävs för att överleva. Då tror jag att gårdsförsäljning skulle vara ett bra komplement.

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– Jag tror på att hårt arbete lönar sig och vi kommer kavla upp och jobba ännu hårdare själva samt fortsätta ta hand om vår personal och jobba ihop med dem.Vi kommer utöver det försöka göra fler gemensamma inköp med andra bryggerier av råvaror och förpackningsmaterial och även se över nya/olika inköpskanaler.

Vilket blir det största projektet för ert bryggeri under 2023?

– Att utöka och utveckla vår restaurang/taproom i Lindome. Vi kommer även ta över en ny lokal och utöka bryggeriverksamheten därefter. Bland annat med utrymme för mer kontraktsbryggning.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Gött Änna 🙂

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Vi har ju den stora äran att jobba med världens bästa Diana Rios och hon kommer se till att Odd Island syns så mycket det går på de festivaler som hon väljer.

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.