Arvid har fattat grejen med brittisk öl till slut

Arvid Landgren på Tempel Brygghus.

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Arvid Landgren på Tempel Brygghus som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022?

– Alla som står på en hyfsat stabil grund efter de senaste tre åren har gjort ett tillräckligt bra jobb för att nämnas. Om man nödvändigtvis ska nämna namn så har bland annat Benchwarmers och Hyllie har gjort storartade expansioner med tap rooms, jäkligt snyggt jobbat.

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Det skulle vara rätt skönt att få den där gårdsförsäljningen avklarad. Det känns som att den hängt i luften i lite för många år. Diffad alkskatt skulle också vara trevligt för den delen. 

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– Det korta svaret är väl nej, vi kör på som vanligt. Vi har lite mindre strategiförändringar inför nästa år men inga större förändringar med avseende på det ekonomiska och politiska världsläget. Sen kanske det blir lite andra förändringar av andra skäl, men det tar vi vid ett senare tillfälle i så fall.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Vi kommer förhoppningsvis att brygga med brittöl/gubböl nästa år! Jag har äntligen börjat fatta grejen med bitters, självrunnet och lågcarbade lågalkoholhaltiga maltdrivna öl i stora glas så självklart vill jag ha mer sånt 🙂 

– I övrigt är väl tanken att öka upp med sånt vi gillar och som vår publik vill ha, surt, humligt och lager. Jag hoppas även att vi kan få ut lite surisar som legat på trä. 

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Ja tyvärr. Vi har sett oss tvungna att tacka nej till många festivaler på grund av tidsbrist. Öl & whisky-mässor slutade vi med för många år sen, såna är inte för oss.

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.