Fokus på bryggpuben för Majornas Bryggeri

Johan Lundin på Majornas Bryggeri. Foto: Harry Wangel, åtta år

Nu är året 2022 slut och vi har gått in på ett nytt år, och enkäten fortsätter ett tag till.

Den här gången är det Johan Lundin på Majornas Bryggeri som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022?

– Jag brukar svara O/O Brewing på den här frågan och gör så även i år. Nu har de ju dessutom öppnat en liten pub precis bredvid mitt hem för att försäkra sig om min röst! Men det finns många andra fina kollegor i Göteborg som förtjänar att lyftas fram.

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Differentierad alkoholskatt är absolut en av dem. Sedan vore det ju önskvärt om frågan kring gårdsförsäljning kunde komma framåt. Högst tveksamt om någon av dem resulterar i något redan kommande år dock.

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– Vi följer så klart både utvecklingen i vår omvärld och bryggeriets ekonomi noggrant och har en bra beredskap efter åren med pandemirestriktioner. Exakt hur det kommer påverka oss är svårt att säga, men en del planerade investeringar ligger vilande tills vidare och mycket fokus kommer i stället hamna på att fortsätta utveckla vår bryggpub i Majorna.

Vilket blir det största projektet för ert bryggeri under 2023?

– Några större projekt är inte planerade, men vi kommer försöka utöka vår bryggpub med fler kranar.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Vi ligger på maxkapacitet för tillfället, men vi hoppas kunna brygga fler tillfälliga och exklusiva öl till vår bryggpub och några utvalda lokala krogar. Exakt vilka sorters öl det blir får framtiden utvisa. Pilsner är alltid trevligt, men suröl och fatlagrade öl är områden vi skulle vilja utforska mer.

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Vi är generellt inte särskilt aktiva på festivaler, men tycker det känns angeläget att fortsätta deltaga på lokala sådana. Finns tid och lust och någorlunda marknadsmässiga förutsättningar kanske vi dyker upp på ytterligare någon festival vi uppskattar också. Däremot försöker vi då och då att anordna egna små ”festivaler” och happenings med andra lokala småbryggerier vi gillar.

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och svaren i den här omgången fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.