Humligt samarbete med säkra avstånd

Bildspel

Bild 1 av 4

Bryggning med säkra avstånd. Calle Tiger, Matt Miller, Robert Hedell och Johan Eklund bryggde en humlebomb när de samarbetade.

Visst går det att brygga öl tillsammans även i dessa tider. Nyligen bryggdes Ten Hands en corona-säker humlebomb tillsammans med Dugges.

 

Det var en bryggdag med säkra avstånd mellan deltagarna och det blev en lite annorlunda med trevlig samarbetsdags.

– Man får tänka sig för och det gick bra. Vi har fått flytta det här några gånger och pratat om det i några månader, säger Robert Hedell på Ten Hands.

Det bryggs ofta med mycket humle hos Dugges och så blev det även den här gången. Ölet som bryggdes ska mynna ut i en trippel-IPA.

– Det var nog Tomas Halberstad som kom med idén och vi tyckte att det kändes som en kul grej. Det är en ölstil som inte så många har gjort, och vi trippelhumlade också, bara för att, säger Hedell.

Ölet bryggdes i en lite mindre batch, men om det blir uppskattat kan det bryggas igen.

– Vi får se om Systembolaget kanske är intresserat, då kan det bli en större batch längre fram.

Ten Hands har tidigare bryggt samarbetsöl, men det här var första gången det skedde under corona-pandemin. Även om det blev lite annorlunda där deltagarna fick hålla säkra avstånd hela tiden, så var det en givande dag.

– Det blir ett socialt utbyte, man lär sig alltid av det andra bryggeriets verksamhet. Den här gången blev det mycket processdiskussioner och det var väldigt nyttigt, menar Hedell.

Här ovan ser du några bilder från samarbetet.