Nu har Ölstudion öppnat sina dörrar

Bildspel

Bild 1 av 4

Skyddsgardinen åker upp för första gången och premiären är nära. Butikschefen Axel Gustafsson hade sett fram emot premiären ett tag nu.

Nu är den i gång. Under måndagen öppnade Systembolaget Ölstudion i Göteborg och det hela skedde lite i smyg.

Tanken var först att öppna butiken under den första veckan i november, och då var det planerat för såväl en pressträff som en officiell öppning med VD Magdalena Gerger på plats.

Men bara ett par dagar före premiären bestämde sig Systembolaget för att skjuta upp premiären. Anledningen var förstås coronavirusets spridning och risken för köer och mycket folk på samma plats.

Men under måndagen öppnades butiken. 10.00 öppnades dörrarna för första gången, och då öppnades dörrarna precis som till vilken butik som helst.

I den nya Ölstudion finns cirka 600 olika öl och många av ölen finns bara i denna butik. Där serveras också alkoholfri öl från fat och tanken är att utbudet ska förändras längs vägen under den tre år långa testperiod som nu inletts.

Beernews var på plats redan från start och vi återkommer längre fram under dagen med en liten recension av butiken och dessutom fler bilder.

Vi uppmanar er som läser detta att inte rusa iväg för att se den nya butiken. Detta med tanke på coronaviruset och den risk för smitta som finns i köpcentrum. Du kan se fler bilder från premiären här. och det är bra för smittspridningen om alla inte besöker butiken på en och samma dag.