Nattfik ingen succé – men catering lockar

Anders Hansson testade att satsa på alkoholfritt nattfik, men nu inväntar han ölcatering i Malmö i stället. Foto: Ronny Karlsson.

Lagen tillät det och Taproom i Malmö provade att köra café efter alkoholstoppet. Men det läggs ned redan efter första helgen. Nu inväntar man i stället catering med alkohol.

Efter att den tillfälliga lagen om alkoholstopp på landets krogar från 22.00 presenterades har det varit många synpunkter som kommit fram. Det har också konstaterats att krogarna har rätt att återöppna sent på kvällen om man inte säljer alkohol.

Taproom i Malmö provade det i helgen, men försöket blir inte längre än så.

– Det gick inget vidare och vi har redan lagt ner det, säger grundaren Anders Hansson.

Han konstaterar att intäkterna blev högst begränsade, men ångrar inte sitt test.

– Vi trodde nog inte att det skulle gå speciellt bra, men jag vill inte dö nyfiken.

Nu inväntar han i stället startskottet för den catering med alkohol som Malmö Stad beslutade om i förra veckan. Det blir möjligt om ett par veckor och då ska Taproom vara en av de aktörerna. Planen är att leverera hem mat och samtidigt erbjuda öl i så kallade crowlers, enlitersburkar som fylls med det fatöl som kunden önskar.

– Nu har vi bara jobb till två-tre personer, om cateringen kan gå plus minus noll så har vi i alla fall sett till att några fler får jobba, säger Hansson.