Humliga festerna avlöser varandra

Pelle Frost lockar med 26 anonyma humliga öl.

Humlig öl är minst sagt i fokus på torsdag. I Göteborg fixas det med 26 anonyma öl där gästerna får utse vinnaren.

IPA-trenden växer sig allt starkare i Sverige och de kommande dagarna är det rejält fokus på sådana öl. Beernews berättade nyligen om Martin Niklassons IPA-fest i Slottsskogen i Göteborg och i Stockholm genomförs ett liknande evenemang i Tantolunden.

Dessutom blir det tävling i IPA med start på torsdag i Göteborg. Det är Brewers Beer Bar som ordnar med 26 öl på sina två barer. Ölen får bara varsitt nummer och sedan får gästerna utse vinnaren.

– Alla ölen kommer att ligga med sina nummer på Untappd, så alla kan checka in om dom vill. Sedan får man rösta på sin favorit via en lapp i baren. Så man kan säga att det blir två vinnare, en i tävlingen och en på Untappd, säger Pelle Frost på Brewers Beer Bar.

Störst fokus är det på svenskt öl, men även Cloudwater, Lervig och Collective Arts finns med. I tävlingen finns ett ganska blandat utbud av humliga öl. Det finns 60 liter av varje öl, så målet är att alla öl ska finnas under hela tävlingen.

– Det är svårt att definiera vad en IPA är. Vi har tillåtit allt från humliga pale ales till dubbel- eller trippel-IPA, säger Frost.

Vinnande öl i tävlingen presenteras på lördag kväll.

Den som inte fått nog av humlig öl efter kommande helg, tävlingen pågår torsdag till lördag, kan även nästa vecka njuta av den typen av öl. Då är det Cloudwater som har sex olika humliga öl på Magasinsgatan.