Hembryggarnas SM stoppas av viruset

Jonas Andersson konstaterar att SM i hembryggning ställs in i maj. Det kan bli aktuellt att genomföra tävlingen senare under året.

SM i hembryggning skulle ha genomförts i Göteborg i maj. Men nu meddelas att även det evenemanget stoppas på grund av coronaviruset.

Hembryggning har blivit allt mer populärt i Sverige under de senaste åren och Sm är en tillställning som brukar locka många besökare. Men nu har årets upplaga av tävlingen skjutits på framtiden. Anledningen är förstås coronaviruset och dess spridning i Sverige.

Så här skriver Svenska Hembryggareföreningens ordförande Jonas Andersson i sociala media.

”Med anledning av rådande situation gällande Covid-19 utbrottet i Sverige.
Styrelsen för Svenska hembryggareföreningen i samråd med samtliga inblandade utskott har 2020-03-12 kl:10:00 tagit det tråkiga med nödvändiga beslutet att ställa in SM i hembryggt öl 2020-05-09, detta beslut grundar sig i bland annat att regeringen har fattat beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet gäller från 12 mars och begränsningen innebär ett maxantal på 500 deltagare tillsvidare.
Även om förbudet om allmänna sammankomster skulle hävas i närtid ser vi svårigheten för fortsatt biljettförsäljning samt registrering av folketsval öl. För att minimera onödiga kostnader för inköp av material, hyra av lokal m.m. måste vi ta detta beslut omgående. Styrelsen samt övriga inblandade kommer nu ta kontakt med berörda sponsorer, lokaluthyrare, materialleverantörer m.m. för att avboka det som går.
Samtliga inblandade ser på möjligheten att förlägga SM vid annan tidpunkt under året, i dagsläget är inget bestämt. Redan köpta biljetter återbetalas inte men kommer vara giltiga vid nästkommande SM. Domarkommittén meddelar att de domarbedömda ölen kommer att bedömas enligt plan, men hur medaljpresentation och utdelning sker är i dagsläget oklart.”