Ölveckor påverkas inte av coronavirus

Fredrik Berggren och Petur Olafsson räknar med att GBG Beer Week genomförs som vanligt om ett par veckor. Foto: Ronny Karlsson.

Ölfestivalen i Malmö och ölmässan i Göteborg har ställts in på grund av coronaviruset. Men de båda städernas ölveckor påverkas inte av det rådande läget.

I går kunde vi berätta om att såväl Malmö Öl & Whisky Festival som En Öl & Whiskymässa i Göteborg skjuts på framtiden på grund av smittorisken med coronaviruset. I Malmöfestens fall flyttas evenemanget till 14-15 augusti och i Göteborg kommer att nytt datum att presenteras inom kort.

Men Malmö Beer Week, som startade förra helgen kommer att fortsätta med de evenemang som är kvar att genomföra, och samma sak gäller för GBG Beer Week som inleds 27 mars. I alla fall ser det ut så i dagsläget. Så här beskriver Fredrik Berggren och Petur Olafsson läget med Göteborgs ölvecka.

”GBG Beer Week kommer att genomföras som planerat. Ölveckan innehåller få evenemang med samlingar om 500 personer, så därför väljer vi att fortsätta samordna och informera om de planerade öleventen 27 mars– 4 april.

Om myndigheterna de närmaste veckorna kommer med nya riktlinjer som påverkar GBG Beer Weeks genomförande så kommer vi naturligtvis följa dem. Notera att GBG Beer Week inte arrangerar några egna event – vi informerar bara om de event som krogar, bryggerier och andra aktörer genomför. Ytterst avgör alltså de enskilda arrangörerna om deras evenemang ska genomföras eller inte. Arrangörerna är även ansvariga för att vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra smittspridning vid de sammankomster som de arrangerar.

Vi kommer att löpande uppdatera vår hemsida om vad som gäller för varje event.”