Beerbliotek fyller sju med stor ölfest

Bildspel

Bild 1 av 2

Alexandra Nowell fick hastigt vända hem till USA, men fick vara med på bild ändå. Adam Norman och Kate från North Brewing var på plats på riktigt.

Beerbliotek firar sju år med en rejäl fest i Göteborg. Men även det firandet har faktiskt påverkats av coronavirusets spridning.

Med bara några månaders mellanrum startade Beerbliotek, Stigbergets och Poppels sina bryggerier för ungefär sju år sedan. Alla tre har lyckats bra, och under fredagen firar Beerbliotek sitt jubileum.

– Vi trodde aldrig att det skulle bli så här. Vi hade nog räknat med att vara kvar vid Sockerbruket och kanske brygga 50 000 liter per år. Det var en bra tid att starta då, säger Adam Norman.

Han startade bryggeriet tillsammans med Darryl de Necker, Richard Bull och Anders Hedlund. Det som Beerbliotek var riktigt tidiga med på den svenska ölscenen var att brygga många olika öl.

– Jag tror vi bryggde 35 olika öl innan vi bryggde något öl för andra gången. Där har vi nog gjort ett avtryck, säger Norman.

Fredagens firande sker på både Brewers Beer Bar i Göteborg under fredagen, och det kommer att bli ordentlig fest. Men allt har inte blivit som planerat. Under torsdagen skulle Beerbliotek också ha bryggt tillsammans med Three Weavers och North Brewing, men så blev det inte.

– Alexandra Nowell på Three Weavers kallades hem till USA, bryggeriet ville inte riskera att hon skulle bli fast i karantän i Europa. Och danska myndigheter har satt stopp för resande så Amager Bryghus som skulle varit med på jubileet kan inte komma, säger Norman.

Det blir dock öl från Three Weavers och brittiska North Brewing finns på plats med både öl och personer. Dessutom blir det givetvis en hel del av Beerblioteks öl på båda barerna.

– Jag förstår helt att Alexandra fick åka hem och att Amager inte kan komma. Det blir en kul fest trots det och Amagers öl får ersättas med annan öl, säger Norman.