Hatten firar sina tre år med öl och musik

Bildspel

Bild 1 av 3

Nästa helg firar Omnipollos hatt tre år och det görs i samarbete med flera grannbutiker.

 

Det blir fest i hela området när Omnipollos hatt firar sitt treårsjubileum. Dessutom blir det premiär för deras första alkoholfria öl.

Omnipollos hatt på Söder i Stockholm har varit ett givet stopp för ölintresserade på pubrunda i Stockholm under de senaste åren. Nu väntar ett treårsjubileum med en hel del öl, men också en hel del musik.

– Vi har räknat på det och det är nog runt 100 000 personer som varit förbi vårt lilla hål i väggen under de här tre åren. Det är fantastiskt, säger Henok Fentie.

På Omnipollos hatt blir det öl från bryggerier som Omnipollo, Monkish, Bottle Logic, Angry Chair, Evil Twin, Crooked Stave, Buxton och Dugges.

Men även närliggande butiker blir en del av firandet.

– Vi har lärt känna våra grannar här på gatan och bjudit in dom till att vara med.

Det handlar då om skivaffären Snickars Records, skoaffären Green Laces, samt Butiken Republiken, som sysslar med inredning. Hos alla de butikerna kommer Omnipollos öl att serveras under jubiléet, som genomförs 26 maj.

Även på Mosebacke Torg blir det firande. Där ska det byggas upp en scen och erbjudas livemusik, korv och glass. Där blir det också premiär för en alkoholfri öl från Omnipollo.

– Det är en mini-pale ale med citra och mosaic och blir en del i vår Magic Numbers-serie. Det heter Magic Number 0, säger Henok Fentie.

Just att blanda upp öleventen med andra deltagare och andra inriktningar har varit viktigt länge för såväl Omnipollo som andra bryggerier. Det här blir ett led i det arbetet.

– Drömmen är att ha en smältdegel av kulturella uttryck där ölen har en naturlig plats, säger Fentie.