Bryggning i Belgien väntar för Beavertown

2019 ska Beavertown ha klart med sitt nya större bryggeri. Men tack vare en produktionsflytt till Belgien ska man lära sig bryggverket mycket tidigare än så.

Londonbryggeriet Beavertown har nästan varit trångbodda sedan starten, trots en hel del expansioner. Men nu ska man ta i ordentligt och bygga ett helt nytt bryggeri med pub som ska få namnet Beaverworld.

Men vägen dit blir en utmaning som man nu tror sig ha hittat en bra men annorlunda lösning på. Det blir nämligen en flytt av delar av produktionen till Belgien.

Två av ölen, Gamma Ray och Neck Oil, kommer att bryggas på Brouwerij De Brabandere, som använder ett likadant bryggverk som Beavertown ska köpa.

– Under de kommande 18 månaderna kommer bryggandet hos Brouwerij De Brabandere att låta oss växa organiskt. Men också, och det är mycket viktigt, innebär det att när Beaverworld är färdigbyggt har vi tillbringat massor av tid på ett bryggverk som är väldigt likt det vi ska ha, skriver Beavertown på sin hemsida.

Målet med Beaverworld är att skapa ett bryggeri och en pub i världsklass. Under tiden som man brygger i Belgien är planen att det är Beavertowns bryggare som sköter det hela.